Home » 4 tips voor meer contact tussen (thuiswerkende) ondernemers

4 tips voor meer contact tussen (thuiswerkende) ondernemers

  • door

Het collega-gevoel

Veel ondernemers werken vanuit huis. Dit deden zij al vóór de coronacrisis, maar nu nog meer tijdens de crisis. Thuiswerken heeft veel voordelen: geen ochtendspits en files, je bepaalt je eigen ritme en je kunt werkzaamheden makkelijk combineren met huishoudelijke taken. 

Maar thuiswerken kan ook vaak eenzaam zijn. Je hebt geen collega’s waarmee je de dag begint, mee kunt kletsen of feedback aan kunt vragen. Je hebt geen gezamenlijke vrijdagmiddagborrel of bedrijfsfeestjes. Hoe kom je dan aan sociaal contact?

Wij geven je vier tips voor meer contact tussen (thuiswerkende) ondernemers.

Tip 1: Whatsappgroep

Start een whatsappgroep met andere ondernemers. Je kunt met het groepje dingen bespreken zoals waar je tegenaan loopt of om hulp vragen. Deel je successen met elkaar of spreek met elkaar af om online te borrelen. Maak de groep niet te groot, want dat maakt het lastig om een goed gesprek te voeren. 

Tip 2: plaats een oproep

Vraag in facebookgroepen of op Instagram aan andere ondernemers of zij interesse hebben om online een kopje koffie te drinken. Je zult zien dat er veel leuke ondernemers zijn die mee willen doen. Je kunt in je oproep specifiek vragen naar ondernemers uit een bepaalde branche of regio, als je daar behoefte aan hebt.

Tip 3: meer videobellen

In plaats van lange mails of telefoongesprekken kun je ook afspreken om te videobellen. Vraag wel even aan je gesprekspartner of zij dit ook prettig vinden. Zo’n videogesprek hoeft niet lang te duren en is fijn als je behoefte hebt om even een gezicht te zien. 

Tip 4: online events

Het barst tegenwoordig van de online events: koffiedates, masterminds, webinars en netwerkborrels. Door deel te nemen aan verschillende events leer je steeds nieuwe mensen kennen en breid je je netwerk uit. Vraag om elkaar te volgen op social media of om te connecten op LinkedIn om in contact te blijven. 

Wil jij graag samen met andere ondernemende vrouwen je werkweek bespreken? Wil je feedback op je ideeën en antwoorden op je vragen? Word lid van de onze Faceboekgroep!