Home » Drie belangrijke vragen voordat je gaat ondernemen

Drie belangrijke vragen voordat je gaat ondernemen

  • door

Drie belangrijke vragen die je moet stellen voordat je een onderneming start: Vind ik het leuk? Kan ik het goed? En is er vraag naar?

Wat vind jij echt super leuk om te doen? Iets waardoor je de tijd helemaal vergeet. Als je dit doet word je helemaal happy en krijg je extra energie. 

Waar ben jij knetter goed in? Iets waar jij ontzettend trots op bent. Dit kan een bepaalde vaardigheid zijn of kennis over een bepaald onderwerp, maar ook een karaktereigenschap. 

Waar is vraag naar op de markt? Iets waar behoefte aan is, maar er nog niet is. Een product of dienst van toegevoegde waarde voor een grote doelgroep of een niche.

Sweetspot

In de ideale situatie zijn er raakvlakken met alledrie: er is vraag naar wat jij goed kan en ook nog eens leuk vindt om te doen. Ook wel de sweetspot.

Vaak is dit niet zo en mist er één onderdeel, maar daar kun je iets aan doen. Volg een cursus of opleiding om jezelf te ontwikkelen. Pas je aanbod of strategie aan om in markt/klantbehoeften te kunnen voorzien. Vind een activiteit waar je energie uit haalt of besteed dingen uit.

Wat vind jij het leukste aan jouw onderneming?