Home » Haar verhaal: Anne Marije van der Schee

Haar verhaal: Anne Marije van der Schee

  • door

Anne Marije van der Schee

Even voorstellen aan de NETWARK Community: Anne Marije van der Schee. De 23-jarige uit Rijssen werkt fulltime bij een bedrijf in vonkerosie. In de avonduren en weekenden vlamt ze graag door, maar dan voor haar eigen kledingwebshop en fashion label: Anelora.

De Rijssense startte haar bedrijf “per ongeluk”. Dat éne jurkje voor een bruiloft kon ze nergens vinden. Dus kroop ze zelf achter de tekentafel. “Eerst voor mezelf, daarna een kleine collectie. Nooit geleerd, gewoon geprobeerd,” vertelt ze trots. 

Ondertussen ontwerpt Anne Marije zelf én koopt ze kleding in. Met die combinatie wil ze haar netwerk groot maken. Toekomstdroom: haar Anelora-stijl in zoveel mogelijk winkels zien hangen.

snoepwinkel

De Rijssense trekt veel naar Amsterdam. Favoriet is het World Fashion Centre, met allemaal kleine leveranciers. Ze loopt daar rond als “een kind in de snoepwinkel” en koopt kleding in die precies past bij haar. “Anders lijkt het me lastig uitstralen dat ik de producten fantastisch vind.” 

 

Dichtbij zichzelf blijven noemt ze hoofdzaak. “Ik doe alles op mijn eigen manier en merk dat ik eigenlijk nooit kijk naar hoe anderen het doen. Wel volg ik graag workshops en cursussen over social media om zo een stap verder te komen. Alles wat je meemaakt tijdens het ondernemen zelf is ook een leerschool.”

Masker

Want ondernemen is een rollercoaster. “Je komt jezelf tegen en hele mooie andere mensen. Maar je weet ook snel genoeg wat er soms achter het masker van iemand zit. Ik ben dan ook supertrots op alle vrouwen in de regio die ondernemen. Het gaat niet om hoeveel klanten die je al hebt gehad. Veel meer om alles wat je onderweg al leerde. You go, girl!”

Volg Anne Marije van der Schee

Lees meer over Anne Marije en haar onderneming op haar website. Of volg haar op social media: Facebook, Instagram, LinkedIn

Deel jouw verhaal

Netwark zet graag ondernemers in de spotlight. We delen ondernemersverhalen ter inspiratie en motivatie, maar ook om ondernemende vrouwen in oost-Nederland meer zichtbaar te maken.