Home » Haar verhaal: Annemieke Bremmer

Haar verhaal: Annemieke Bremmer

  • door

Annemieke Bremmer

Op haar 21e begon Annemieke met ondernemen, maar stopte na negen jaar omdat haar zoontje ziek geboren werd. Toen zijn situatie na twee jaar stabiel werd, begon het weer te kriebelen. Ze koos voor haar eigen geluk en pad en startte haar onderneming: Holistisch Ondernemen. Via NETWARK deelt ze haar verhaal.

"Op zoek naar jouw zielsmissie."

Ik ben Annemieke en samen met mijn man en 2 zoons van 5 en 7 woon ik in Doetinchem. Mijn bedrijf heet Holistisch Ondernemen en daarmee wil ik ondernemers het vertrouwen en plezier geven om hun eigen ondernemerspad te kiezen. In het holisme werk je van binnen naar buiten. Alle antwoorden zitten namelijk al in je en als je eerst naar binnen gaat, leer je kiezen voor wat jij echt belangrijk vindt en kun je op zoek naar jouw zielsmissie. 

Op het moment dat je je lichaam goed kent, je intuïtie bewust in kan zetten en weet wat jouw ziel hier te brengen heeft op aarde, dan kun je je volledige kracht inzetten. Deze methode kun je inzetten bij alle momenten dat je voelt dat je wankelt of juist groeit. De onderneming die dan ontstaat geeft jou en je ideale klant veel plezier en voldoening.

Ik ben bezig met een handboek die je thuis kunt inzetten, waarmee je de verbinding tussen je lichaam, hart en ziel kunt versterken. Daarnaast heb ik een jaartraject waarbij ik je met je onderneming ondersteun. Ik kijk met je mee hoe je je onderneming nog meer naar je eigen kracht kunt vormen en zorgen dat je zichtbaar wordt op een manier die bij jou en je onderneming past. En wil je eigenlijk heel graag je verhaal helder naar buiten brengen? Dan is de training PodiumPlezier een aanrader. In 3 dagen leren we je hoe je jouw boodschap in verschillende lengtes kunt vertellen en ontdek je op welke manier jij het meest ontspannen op het podium staat.

"Het leukst aan ondernemen vind ik de vrijheid!"

Ik ben op mijn 21e gestart met ondernemen. Toen eigenlijk heel spontaan. Ik had nog geen verantwoordelijkheden, zoals een gezin of een hypotheek. Dus het was meer: ach, als het niks wordt, kan ik altijd nog een baan zoeken. Alleen was ondernemen zo leuk dat ik nooit meer een baan wilde hebben.

Het leukst aan ondernemen vind ik de vrijheid! Dat je alles kunt kiezen en je echt helemaal je eigen ideale mix kunt maken waarbij je al je talenten kwijt kunt. Ik heb nu ook vrijheid om eerst voor ontspanning te kiezen en dan pas voor werken en dat levert mij zoveel effectiviteit op. Ik kan leven en werken op de manier die bij me past en waar ik gelukkig van word.

"Dit keer wilde ik echt gaan voor mijn eigen geluk en mijn eigen pad."

Na 9 jaar ben ik met toenmalige bedrijf gestopt, omdat mijn zoontje ziek geboren werd. Het thuis zijn gaf heel veel rust en zorgde ervoor dat ik mezelf weer terug kon vinden. Toen zijn situatie stabiel werd na 2 jaar, ging het bij mij weer kriebelen en heb ik me weer ingeschreven. Dit keer wilde ik echt gaan voor mijn eigen geluk en eigen pad. Het was fijn om zo bewust te kiezen voor mijn onderneming en dan ook nog te merken dat ik daardoor veel makkelijker mijn ideale klant aantrok.

Mijn zoontje heeft mij eigenlijk de grootste les in ondernemen geleerd en die heb ik uiteindelijk in mijn onderneming ingezet. Tygo was degene die mij heeft geleerd om echt voor mezelf te kiezen en mijn eigen pad weer op te zoeken.

"Mijn bewustzijnsreis had ik echt niet willen missen."

Natuurlijk zou ik het soms best makkelijk vinden om gewoon maandelijks een vast bedrag te verdienen, maar tegelijkertijd zou ik doodongelukkig worden. En sinds ik 3 jaar geleden opnieuw begonnen ben is mijn persoonlijke ontwikkeling zo hard gegaan, dat mag soms ook wel iets minder. Je gaat in korte tijd zo diep, met ook lichamelijk soms klachten, dat is niet altijd even praktisch. Maar mijn bewustzijnsreis had ik echt niet willen missen.

Toen ik weer met ondernemen begon, wist ik gelukkig alweer wie ik was en kon ik kiezen met mijn hart. Maar ik had geen flauw benul van alle prikkels die ik van anderen oppikte en hoe mijn verleden nu nog steeds invloed had. Ondanks dat ik een fijne jeugd heb gehad. Ik had gelukkig veel mooie mensen om me heen, zodat ik via familie opstellingen, coaching, lichaamsgerichte energetische behandelingen en traumaheling heel veel over mezelf geleerd heb en innerlijke rust gevonden heb. Ik ben me nu bewust van waar mijn weerstand in zit, dat ik me niet tegen hoef te laten houden door mijn angsten en dat het juist een kracht is dat ik alles bij een ander kan aanvoelen, zolang ik daarbij ook goed voor mezelf zorg. 

Mijn advies aan andere ondernemers: Blijf dichtbij jezelf, ontplooi al je talenten en onderneem vanuit plezier en ontspanning!

Volg Annemieke bremmer

Lees meer over Annemieke en haar onderneming op haar website. Of volg haar op social media: Facebook Instagram LinkedIn

Deel jouw verhaal

Netwark zet graag ondernemers in de spotlight. We delen ondernemersverhalen ter inspiratie en motivatie, maar ook om ondernemende vrouwen in oost-Nederland meer zichtbaar te maken.