Home » Haar verhaal: Charlotte Garstenveld

Haar verhaal: Charlotte Garstenveld

  • door

Charlotte Garstenveld

Met veel plezier en toewijding werkt ze al jaren in de zorg. Eind 2019 begon het te kriebelen; Charlotte wilde als zelfstandig zorgondersteuner starten. Een jaar later hakte ze de knoop door en begon ze haar eigen onderneming: OntZorg Support. Via Netwark deelt ze haar verhaal.

Mijn naam is Charlotte, getrouwd en moeder van 2 kinderen van 7 en 3 jaar. Wij wonen in Borculo, in de Achterhoek en ik werk sinds augustus 2020 voor mijn eigen onderneming; OntZorg Support. Met veel plezier en toewijding werk ik al jaren in de zorg. Van thuiszorg tot dagbehandeling, in ziekenhuis- en verpleeghuizen en het laatste jaar in de jeugdzorg. In deze jaren heb ik een hoop gezien en geleerd. Eind 2019 begon het te kriebelen; waarom start ik niet als zelfstandig zorgondersteuner? Na een leerzame onderzoeksperiode ben ik sinds 2020 flexibel inzetbaar als OntZorger op het gebied van planning, administratie en kwaliteit. 

“Samen zijn we breed inzetbaar.”

OntZorg Support biedt de volgende ondersteunde diensten aan zorgorganisaties; planning in de zorg, medewerkers administratie, cliënten administratie, algemene administratieve taken zoals factureren en secretariële ondersteuning, ondersteunen kwaliteitssysteem. Om je een idee te geven wat dat inhoudt:

Deze week ben ik bezig met de dossier controle voor een zorgondernemer. Deze zorgondernemer is aangesloten bij een coöperatie. Binnenkort is de accountantscontrole en ik ben gevraagd dossier controle te doen ter voorbereiding. Van daaruit volgen vaak meerdere opdrachten zoals nu ook het geval is. Ik heb al mogen meekijken en advies geven over de planning en ben gevraagd voor HKZ (kwaliteitskeurmerk) ondersteuning. Afhankelijk van de opdracht werk ik veelal met ONS (van Nedap Healthcare) Hierin wordt o.a. de gehele cliënten registratie, administratie en zorgplanning door zorgorganisaties gedaan. 

Ook heb ik regelmatig contact met regio coördinatoren van de coöperatie waar ik ondersteun. Heb ik netwerk en kennismakingsgesprekken. Volg ik Webinars in mijn vakgebied en ben ik actief op LinkedIn. Ik maak offertes en onderhoud contact met andere zzp collega’s; om even wat af te stemmen of te overleggen maar ook om elkaar te ondersteunen met specifieke werkzaamheden. Deze week zijn we ook bezig met het finetunen van een nieuwe flyer, OntZorg Support werkt samen met een drietal professionals binnen het werkveld van zorgboerderijen en (kleine) zorgondernemers. Samen zijn we breed inzetbaar. Onze expertises zijn onder andere administratieve ondersteuning, planning, coaching ondernemers en kwaliteitssysteem FLZ. We kennen elkaar goed en onze werkzaamheden vullen elkaar aan. Ondersteuning wordt daarom ook super efficiënt ingezet. 

“Tijdens het ondernemen stap je regelmatig uit je comfort zone, ik hou daar van.”

Samenwerken en ondernemen met ‘oud’ en tegelijkertijd met ‘nieuwe’ collega’s uit mijn netwerk is ontzettend leuk en leerzaam. Gebruik maken van elkaars expertise om de opdrachtgever zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen is super waardevol.

Tijdens het ondernemen stap je regelmatig uit je comfort zone, ik hou daar van.  Het daagt me uit om steeds meer kennis en ervaring op te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en dit in deze periode veelal online te doen. Het heeft me geleerd dat er ontzettend veel digitaal mogelijk is. Zoom, Teams, Facetimen, Webinars en online cursussen volgen. Én dat went. Gelukkig kunnen we elkaar ook nog steeds in ‘het echt’ ontmoeten, rekening houdend met alle huidige richtlijnen. 

Ik heb afgelopen maanden gemerkt dat ik ontzettend flexibel ben geworden in mijn werktijden en mijn werkdagen; 5 dagen per week een aantal uren beschikbaar zijn is prettig voor mijn opdrachtgevers én uiteraard voor mijn kinderen. Zo heeft elke situatie ook voordelen en daar beweeg ik graag in mee. Ontzettend leuk om het ondernemen te ervaren en om gewoonweg ook te doen wat echt bij me past. Dat ik via OntZorg Support mijn expertise, kennis, ervaring en enthousiasme bij opdrachtgevers kan delen. Daar doe ik het voor.

“Je zal vallen en opstaan, dat is de uitdaging.”

Om te ontspannen wandel ik, elke dag, met of zonder de kids, alleen of met vriendinnen, weer of geen weer. Vanwege Covid kunnen we natuurlijk niet zwemmen, naar speeltuinen en niet uit eten. In de weekenden gaan we nu graag met z’n allen op ontdekkingstocht, we hebben de mooiste plekken in de Achterhoek ontdekt en heel veel goede vakantie ideeën opgedaan. 

Wat ik andere ondernemers graag zou willen meegeven? Volg je intuïtie, ook al ben je hierin soms eigenwijs en denken of vinden mensen er wat van. Jij bent degene die gaat ondernemen, je mag zelf keuzes maken. Je zal vallen en opstaan, dat is de uitdaging. Zoek en vraag om advies wanneer je dit nodig hebt en geniet! 

Volg Charlotte Garstenveld

Lees meer over Charlotte en haar onderneming op haar website. Of volg haar op LinkedIn.

Deel jouw verhaal

Netwark zet graag ondernemers in de spotlight. We delen ondernemersverhalen ter inspiratie en motivatie, maar ook om ondernemende vrouwen in oost-Nederland meer zichtbaar te maken.