Home » Haar verhaal: Femke Mekenkamp

Haar verhaal: Femke Mekenkamp

Femke Mekenkamp

Femke Mekenkamp is 28 jaar, woont in Markelo en combineert haar baan als opleidingsadviseur bij een zorginstelling met het ondernemerschap. In haar webshop Postgelukje vind je handgemaakte kaartjes voor wat geluk door de brievenbus. Via Netwark deelt ze haar verhaal.

Mijn naam is Femke Mekenkamp, ik woon in Markelo en werk als opleidingsadviseur bij een zorginstelling. Fan van kringloopwinkels, het liefst een overload aan planten en bloemen in m’n huis en ik geniet vooral van de kleine dingen in het leven. Daarnaast ben ik sinds juni 2020 gestart met de webshop Postgelukje, waarin ik mijn creativiteit volop kwijt kan. Ik verkoop hoofdzakelijk kaarten, die ik zelf ontwerp en illustreer.

“Het zorgde voor mijn geluksmomentje van de dag en vanuit daar ontstond het idee voor Postgelukje.”

Ik had altijd al een droom om voor mijzelf te gaan beginnen en zocht naar een manier om dit te gaan doen, maar het ook te kunnen combineren met mijn huidige baan. In mijn vrije tijd was ik vaak creatief bezig. Begin vorig jaar hadden twee lieve vriendinnen mij een kaart gestuurd, die bij mij op de deurmat vielen. Kaarten met lieve en bemoedigende woorden. Het zorgde voor mijn geluksmomentje van de dag en vanuit daar ontstond het idee voor Postgelukje.

De coronacrisis heeft een positieve invloed gehad, doordat mensen meer kaartjes gingen versturen. Ook had ik veel meer tijd om te tekenen, te ontwerpen en aandacht te besteden aan social media. Ik ervoer meer ruimte om te investeren in de webshop en vooruit te denken.

“Ik kan er mijn creativiteit in kwijt, mijn eigen koers bepalen en het daagt mij uit.”

 

Mijn eigen idee kreeg steeds meer vorm door te gaan tekenen, van alles uitproberen, proefdrukken laten maken. Mijn doel met Postgelukje is om meer lieve kaartjes bij mensen op de mat te laten belanden; een persoonlijke kaartje waar aandacht aan is besteedt. Door mij, maar ook door diegene die het kaartje koopt en verstuurt. De kaarten zijn op duurzaam papier gedrukt en worden handgesneden door de drukker waardoor jij altijd een uniek exemplaar in handen hebt. Als je een bestelling plaatst wil ik graag dat jij ook blij wordt van je pakketje die bij je in de brievenbus ligt, daarom krijg je altijd een persoonlijk handgeschreven bedankkaartje bij je bestelling.

Mijn webshop is vanuit een hobby begonnen, maar is nu meer geworden dan een hobby. Ondernemen vraagt constante aandacht. Ik kan er mijn creativiteit in kwijt, mijn eigen koers bepalen en het daagt mij uit. Mijn advies aan andere ondernemers: Durf om hulp te vragen en probeer niet alles alleen te doen. En als je een droom hebt, ga het gewoon doen! 

Volg Femke Mekenkamp

Lees meer over Femke en haar onderneming op haar website. Of volg haar op social media: Facebook, Instagram, LinkedIn

Deel jouw verhaal

Netwark zet graag ondernemers in de spotlight. We delen ondernemersverhalen ter inspiratie en motivatie, maar ook om ondernemende vrouwen in oost-Nederland meer zichtbaar te maken.