Home » Haar verhaal: Kristel te Bokkel

Haar verhaal: Kristel te Bokkel

Kristel te Bokkel

Kristel te Bokkel is een trotse Achterhoeker en blogt al meer dan tien jaar. Ze heeft verschillende blogs versleten, maar is het meest trots op haar blog over het leven in de Achterhoek. Kristels advies: veel meer laten zien waar we zo goed in zijn en minder bezig zijn met “doe maar normaal, dan ben je al gek genoeg”.

Via Netwark deelt ze haar ondernemersverhaal.

Ik ben Kristel, 27 jaar en trotse Achterhoeker. Al was die liefde voor de Achterhoek er niet altijd. Ik wist als klein meisje al zeker; ik ga naar de grote stad. Het liefst wilde ik in Amsterdam of Hilversum wonen en werken. Maar tijdens mijn stage in Amsterdam kwam ik erachter dat ik écht niet gemaakt ben voor de stad. Doe mij maar de Achterhoek. De liefde die zich toen liet zien heeft zich nooit meer verstopt. 

“Achterhoekers mogen laten zien dat ze ergens goed in zijn!”

Met mijn werk als blogger (en tekstschrijver) help ik kleine ondernemers en zzp’ers met het vergroten van hun online zichtbaarheid. Door middel van zakelijk bloggen help ik ze. Want ook Achterhoekers mogen laten zien dat ze ergens goed in zijn! Er is meer dan alleen ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg!’

Wat ik voor ondernemers doe is het (zakelijk) bloggen uit handen nemen. Ik doe zoekwoordonderzoek, maak een planning en schrijf de blogs. Mocht iemand het liever zelf willen leren, dan kun je ook bij mij terecht. Met een workshop bloggen heb je de perfecte basis om het zelf te doen. Daarnaast werk ik als tekstschrijver en schrijf ik websites voor ondernemers.

“Elke ondernemer heeft zijn of haar eigen verhaal.”

Dat ik later zou gaan schrijven wist ik zeker. Als klein meisje liep ik altijd al met een pen of potlood in mijn handen. Maar dat ik zou bloggen of websites zou schrijven wist ik toen nog niet.

Na mijn opleiding Media, Informatie en Communicatie, kon ik geen passende baan vinden waarbij ik genoeg uitgedaagd werd in het schrijfwerk dat ik graag wilde doen. Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt, maar zat nergens écht op mijn plek. Ik besloot dat ik dan maar voor mezelf moest gaan beginnen, zodat het wél genoeg uitdaging biedt.

Het leukste aan ondernemen vind ik dat elke andere ondernemer zijn of haar eigen verhaal heeft. En dat ik dat mag opschrijven.

Inmiddels blog ik al meer dan 10 jaar. Ik heb verschillende blogs versleten, maar het meest trots ben ik op deerntjen.nl. Tijdens mijn stage in Amsterdam kwam ik erachter dat het beeld dat mensen hebben van de Achterhoek vaak niet klopt. Daar moest wat aan veranderen! Omdat ik toen al veel blogde wist ik ineens wat het ging worden. Een blog over het leven in de Achterhoek! Op deerntjen.nl schreef ik af en aan over hoe het leven in de Achterhoek echt is. Dat we niet allemaal boeren zijn, zeker niet allemaal op klompen lopen en dat er ook gewoon rijtjeshuizen staan ;).

“Laat zien wat je kunt. Daar mag je trots op zijn!”

De grootste persoonlijke les die ondernemen mij heeft geleerd? Gewoon doen! Dit is een ondernemersles die elke keer terug komt. Elke keer als ik ergens tegenaan loop en ik heb het er met mede-ondernemers over, dan komen deze twee woorden terug. Je hoeft niet bang te zijn. Je kunt beter spijt hebben van iets dat je wel gedaan hebt, dan spijt hebben van iets dat je nooit geprobeerd hebt.

Tegen andere ondernemende vrouwen in de regio zou ik willen zeggen dat je je als Achterhoekse echt wel mag laten zien. Er is zoveel meer dan ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’. In de Achterhoek wordt ons dat meegegeven, maar er is zoveel meer dan doen wat een ander van je verwacht. Doe wat je zelf graag wilt. Laat zien wat je kunt. Daar mag je trots op zijn!

Volg Kristel te Bokkel

Lees meer over Kristel en haar onderneming op haar website. Of volg haar op Instagram en LinkedIn.

Deel jouw verhaal

Netwark zet graag ondernemers in de spotlight. We delen ondernemersverhalen ter inspiratie en motivatie, maar ook om ondernemende vrouwen in oost-Nederland meer zichtbaar te maken.

Misschien vind je dit ook interessant...