Home » Haar verhaal: Marjolein Eenink

Haar verhaal: Marjolein Eenink

  • door

Marjolein Eenink

Marjolein Eenink noemt zichzelf een geluksvogel. Ze deelt positieve energie en zet mensen in beweging door inzichten te delen tijdens wandelingen en podcasts. Haar bedrijf heet Bospraat en zoals de naam al doet vermoeden praat ze graag in het bos. Via Netwark deelt ze haar verhaal.

Ik was 27 toen ik in mijn veel te dure leaseauto op hakjes opnieuw bij een directie aan tafel ging zitten om ze te adviseren over hoe ze meer geld konden verdienen en efficiënter konden produceren. Ik had alles, een relatie, een huis, heel hard gewerkt en heel veel geleerd maar ik was diep ongelukkig want het was nooit goed genoeg. Mijn relatie liep behoorlijke deuken op en mentaal heb ik flink aan de grond gezeten.

Die tijd is uiteindelijk de inspiratiebron geweest voor mijn bedrijf. Ik heb heel wat coaches en psychologen versleten. Ik vond geen enkel antwoord in een van deze trajecten, alleen maar meer vragen, gepieker en stress. Daar moet je aan werken, dit is niet goed genoeg, dat kun je nog leren…

“In plaats van coaching, psychologen, trajecten en spirituele beurzen ging ik hout hakken.”

Toen las ik het boek “Boeddha in de bajes” en dat opende mijn ogen. Het boek gaat over een boeddhistisch leraar die in de gevangenis, die gedetineerden leert opnieuw van zichzelf te houden en gelukkig te zijn. Ik dacht bij mezelf, daar vallen mijn keuzestress en luxeprobleempjes behoorlijk bij in het niet. Dat kan ik ook!

In plaats van coaching, psychologen, trajecten en spirituele beurzen ging ik hout hakken. Leek me wel zo lekker meditatief en paste veel meer bij mijn nuchtere karakter dan hummend in kleermakerszit op een yogamatje zitten. En wat bleek? Het was precies wat ik nodig had! Het leek wel een eureka. Het antwoord is zo simpel. Ik merk om me heen dat veel vrienden op zoek zijn naar geluk. Het mooie, het beste en de juiste keuze. Dat zoeken en twijfelen maakt ze zo ontzettend ongelukkig. Niet meer zoeken is de oplossing! Het inspireerde mij om mijn vriendinnen te helpen, wandelend, sportend of in elk geval bewegend en ik kreeg veel complimenten. Tevens de opmerking: “daar moet je wat mee doen” en “je bent inspirerend”.

“Gewoon wandelen en praten, Achterhoekse nuchterheid en lekker buiten!”

Op 5 mei 2019 trok ik de stoute schoenen aan, ik besloot dat wat ik geleerd had op te nemen in podcasts. Dat was een succes! In een maand had ik meer dan 10 luisteraars, inmiddels heb ik 50 vaste toehoorders en heb ik mijn bedrijf een naam gegeven “Bospraat”. Lekker toepasselijk. De weg naar geluk, zonder trajecten of zweverig gedoe. Gewoon wandelen en praten, Achterhoekse nuchterheid en lekker buiten! Je kunt met me mee wandelen of gewoon zelf wandelen en een van mijn podcasts luisteren.

Volg Marjolein Eenink

Lees meer over Marjolein en haar onderneming op haar website. Of volg haar op social media: Facebook, Instagram, LinkedIn

Deel jouw verhaal

Netwark zet graag ondernemers in de spotlight. We delen ondernemersverhalen ter inspiratie en motivatie, maar ook om ondernemende vrouwen in oost-Nederland meer zichtbaar te maken.