Home » Haar verhaal: Regina Dellemijn

Haar verhaal: Regina Dellemijn

  • door

Regina Dellemijn

Op een warme dag in Aalten, met 2 krijsende katten onder de arm betrad Regina Dellemijn haar nieuwe winkel. Na een jaar lang slopen en breken stonden eindelijk de letters op de gevel: “De Toonderij”. Haar vintage en retro woonwinkel was geopend en haar ondernemersavontuur was begonnen. Regina’s boodschap aan collega-ondernemers? “Maak een keuze, alles is beter dan niet kiezen. Dus kies!”. Via Netwark deelt ze haar ondernemersverhaal.

Ik ben Regina, nog net geen 60 jaar oud en sinds een jaar of 6 woon ik samen met mijn grote liefde in de Achterhoek. We zijn vanuit de stad Zwolle naar hier gekomen. Geen dag spijt gehad en ook geen gewenningsperiode. Het is goed wonen en werken hier. 

We hebben destijds een pand kunnen kopen waar wonen en werken gecombineerd kon worden, mooier konden we het niet krijgen! Wordt het niks met die winkel dachten we, dan hebben we een heel groot huis! Dat was een fijn idee.

“We hebben allemaal een krasje, deukje, rimpel of vetkwabje hier en daar, dat maakt ons mooi en eigen-aardig”.

De Toonderij is een verzameling van oude lampen, stoelen, tafels, kasten, kisten en nog veel meer woonaccessoires. Retro, vintage, een beetje brocante en veel industrieel. Alles met een verhaal, een deuk, een buts en wat krassen. Ik vergelijk het spul het altijd met ons mensen in het echte leven. We hebben allemaal een krasje, deukje, rimpel of vetkwabje hier en daar, dat maakt ons mooi en “eigen-aardig”.  Dat niet perfect zijn is ook waarom ik graag verzamel en verkoop. 

Alles wat we vinden heeft een geschiedenis, een verhaal, heeft geleefd, spannend vind ik dat, intrigerend! Niet alleen het kopen van de spullen maar ook het contact, het ontmoeten van bijzondere mensen bij wie ik inkoop, de klanten aan wie ik verkoop en ja ook de meest bizarre plekken waar we samen terechtkomen of inkopen moeten doen in het donker in een loods achteraf met een zaklamp! 

“Toen ik uiteindelijk gekozen had en een nieuw doel in mijn leven maakte ging alles in een razendsnel tempo.”

Hoe het allemaal zo gekomen is? Eigenlijk toch vanuit een gezamenlijke passie, alleen de mogelijkheid en het idee om er ook iets mee te doen was er nog niet. Die kwam toen ik – destijds werkzaam in de gehandicaptenzorg – een burn out kreeg.

Het werd na een tijd duidelijk dat ik niet weer terugging in de zorg. Tja, wat dan; dat niet kunnen besluiten wat ik ging doen heeft tijd nodig gehad. Toen ik uiteindelijk gekozen had en een nieuw doel in mijn leven maakte ging alles in een razendsnel tempo. De keuze kon ook worden gemaakt met de veiligheid van een vast inkomen van mijn partner. We verkochten ons huis, ik maakte een bedrijfsplan, we kochten een pand en op een warme “Aalten dag” in juni met 2 krijsende katten onder de arm betrad ik ons nieuwe huis/winkel. “Alleen wat nieuwe gipsplaten”: zeiden we tegen elkaar. Maar dat werd al gauw anders en veel mooier.

“Nog steeds heb ik de leukste baan die ik maar kan bedenken en het wordt steeds leuker.”

Na een jaar slopen, breken en verbouwen stonden de letters op de gevel “de Toonderij” en in mei dat jaar is de winkel en de webshop geopend. Achteraf gezien stond er nog maar heel weinig in de winkel maar ik wilde zo graag beginnen! Wist ik waar ik aan begon? Welnee! Natuurlijk had ik een mooi bedrijfsplan gemaakt met cijfers en doelgroepen en weet ik wat al niet meer. Prachtig was het, maar de realiteit was echt heel anders. Verkopen vielen soms tegen, inkopen was lastig en die doelgroep toch niet helemaal bereikbaar. Dipjes? Ja zeker meer dan één! 

De eerste paar jaar heb ik het ook allemaal voorbij horen komen. “Hou er toch mee op”, “kun je niet beter een baan zoeken”, “eens kijken hoe lang je het volhoudt” en nog veel meer.

Nu is het 2021. De Toonderij bestaat 5 jaar, een reden voor een feestje. Ben ik inmiddels rijk? Nee. Ben ik al binnen? Nee. Ben ik blij met wat ik doe? JA! Elke dag weer! Nog steeds heb ik de leukste baan die ik maar kan bedenken en het wordt steeds leuker. Gaat het vanzelf? Nee. Het is een cliché, maar daarom ook waar: het is een proces, zoeken naar een juiste vorm die bij je past, qua inkoop, verkoop, marketing, doelgroepen, je social media. Het blijft altijd in beweging. Soms ga je op je bek en soms heb je geluk!

Volg Regina Dellemijn

Lees meer over Regina en haar onderneming op haar website. Of volg haar op Facebook, Instagram, LinkedIn.

Deel jouw verhaal

Netwark zet graag ondernemers in de spotlight. We delen ondernemersverhalen ter inspiratie en motivatie, maar ook om ondernemende vrouwen in oost-Nederland meer zichtbaar te maken.