Sanne Pulles

Een terugkerend topic van NETWARK waar ondernemende vrouwen hun verhaal delen om jou te inspireren, motiveren en helpen. Deze eerste editie is Sanne Pulles, burn-out coach aan het woord. Een eerlijk en mooi verhaal over hoe Sanne na haar derde burn-out het roer heeft omgegooid en hoe ze is gekomen waar ze nu is.

Ik ben Sanne Pulles en op mijn 21e kwam ik in mijn 3e burn-out terecht… Dat was gelijk even met de deur in huis vallen heh? Waarom ik je dit vertel heeft alles te maken met wat ik nú doe en waar ik iedere dag mijn bed voor uitkom.

Ik heb gedurende de basis- en middelbare school regelmatig te maken gehad met
overspannenheids- en oververmoeidheidsklachten. Ik werkte veel te hard, was veel te druk bezig met wat anderen van mij dachten, hechtte veel te veel waarde aan het halen van hoge cijfers en ik was vooral heel erg druk. Ik stond volledig in de automatische piloot. Niet heel gek dus dat ik op mijn 18e in mijn eerste burn-out terecht kwam. Want voor die tijd ging alles in mijn leven nog best redelijk soepel. Ik haalde hoge cijfers, ik had een leuke groep vrienden, thuis ging
alles goed. Eigenlijk alles wat een jonge student zich maar kon wensen.


Toch kreeg ik op mijn 18e te maken met mijn eerste burn-out. Want ook al hield ik tot die tijd alle ballen in de lucht gebeurde er in mijn leven 3 enorm heftige gebeurtenissen achter elkaar waardoor mijn wereld even compleet instortte. Mijn vader werd ernstig ziek (geen zorgen hij leeft nog), ik haalde al mijn studiepunten die periode niet en mijn toenmalige beste vriend kwam door een situatie tijdelijk bij mij wonen.

“Ik kon geen lichtpuntje meer zien.”

Op mijn 19e kwam daar burn-out nummer twee. Toen een aantal mensen in mijn omgeving plotseling overleden. Eén in het bijzonder was een mijn begeleiders op school. Ik had tot die tijd nog maar een keer te maken gehad met een overlijden in mijn omgeving en ik was wederom behoorlijk van de kaart. Ik kon geen lichtpuntje meer zien.

In beide gevallen werd ik bijgestaan door een aantal psychologen en therapeuten. Toch kwam ik op mijn 21 e in een derde burn-out terecht. Ik was inmiddels begonnen met ondernemen als virtual assistant en ik werkte voor een dame die helemaal niet goed haar eigen grenzen aangaf. Daardoor ging zij ook constant over mijn grenzen heen. En ik, als de ambitieuze, kakelverse onderneemster die ik was, ging in alles mee. Zo erg zelfs, dat ik mijzelf compleet ben verloren in mijn werk.

Okay even genoeg ellende 😉 Want ja, zo voelde het echt. Jij bent hier om geïnspireerd en gemotiveerd te worden, dus dat is precies wat ik ga doen.

Toen ik in mijn derde burn-out kwam, besloot ik dat het tijd werd voor een andere aanpak. De hulp van specialisten had mij tot nu toe niet geholpen, dus ik nam het heft in eigen handen. Door op onderzoek te gaan naar wat voor mij werkt, kritische vragen te stellen en echt de experimenteren met verschillende technieken, heb ik voor mijzelf een leven vol rust gecreëerd, ben ik volledig in balans met mijzelf en heb ik energie voor tien!

“Ik wil dat iedere vrouw haarzelf net zo mooi ziet als dat ik haar zie.”

Ik was mijn werk als virtual assistant langzaam aan het afbouwen omdat ik me wilde focussen op mijn andere grote passie: fotografie. En dan met name boudoir fotografie. Ik keek namelijk terug in mijzelf en vond de reden waardoor ik in de eerste plaats met fotografie was begonnen: “Ik wil dat iedere vrouw haarzelf net zo mooi ziet als dat ik haar zie.”

Het begon allemaal toen ik mijn middelbare schoolvriendinnen ging fotograferen om ze meer zelfvertrouwen te geven. Om ze te laten zien dat die onzekerheid nergens voor nodig was. En dat lukte! Langzaam transformeerde deze passie zich gedurende de jaren naar boudoir fotografie. Waarmee ik de alledaagse vrouw een luxe ervaring biedt, ze haar schoonheid laat vieren, haar vrouwelijkheid kan omarmen en prachtige foto’s als resultaat meeneemt naar huis.

Maar toen ik dit bedrijf volledig op poten wilde gaan zetten en er echt volledig voor wilde gaan, toen kregen we te maken met corona. En ik kan je vertellen, deze vorm van fotografie gaat niet zo makkelijk om 1,5 meter afstand. Wat nu?

Dit is het punt waarop alles wat hierboven staat allemaal samenkomt. Ik was net ingestapt bij mijn nieuwe business coach Karlijn Kwint. Daar stond ik dan met een goed idee, maar geen mogelijkheid om het uit te voeren. Toch besloot ik om het traject alsnog in te stappen en met succes. Door de oefeningen uit het traject uit te werken en echt goed naar mijzelf te luisteren vond ik het verhaal wat eigenlijk al jaren in mij zat.

“Ik gun het iedereen om iedere dag met plezier te leven.”

Ik wil zoveel mogelijk vrouwen helpen om op eigen kracht uit hun burn-out te komen. Omdat ik weet hoe heftig het is. Omdat ik weet hoe lastig het kan zijn om eruit te komen als je niet de juiste hulp krijgt. Omdat ik weet hoeveel plezier en energie deze lessen mij hebben gegeven.

Ik gun het iedereen om iedere dag met plezier te leven, meer energie dan ooit te hebben en te kunnen ontspannen en genieten van hun rust.

Daarom ben ik Burn-Out, Light Up! gestart. Door goed naar mezelf te luisteren, alles super praktisch en concreet te maken en samen te voegen, heb ik een methode gecreëerd waarbij je alles wat je leert direct in jouw leven kan toepassen. Zodat in 3 maanden:

  • Rust, balans & energie een centrale plek in jouw leven hebben
  • Jij een dagritme hebt voor een energiek en ontspannen leven dat helemaal bij jou past
  • En je voortaan iedere dag met een voldaan gevoel afsluit.

Ik vind het fantastisch als ik een bijdrage kan leveren aan het leven van anderen. Als iets wat ik heb gemaakt of gedeeld echt een impact heeft op hun leven. Dat ik anderen mag inspireren en mag motiveren om beter in balans te komen, echt van zichzelf te gaan houden en gewoon veel méér plezier en veel minder stress mogen ervaren.

“Ik vind het fantastisch als ik een bijdrage kan leveren aan het leven van anderen.”

Het zij door het traject waarin ik je 1-op-1 aan de hand meeneem naar een leven voor ontspanning en energie of doordat je komt luisteren naar mijn verhaal tijdens een van mijn sprekersklussen.

Uiteindelijk zou het voor mij een ultiem cadeau zijn om straks dit traject te kunnen samenvoegen met mijn liefde voor boudoir fotografie. Dat iedere vrouw die het doorloopt, het traject mag afsluiten met een prachtige boudoir fotoshoot. Waarin ze echt mag stralen omdat ze nu ook geloofd dat ze dat verdient.

Ik ben een echte ervaringsdeskundige met voorliefde om anderen te mogen helpen. Dus herken jij jezelf in mijn verhaal dan is het tijd om echt voor jezelf te kiezen. Tijd om jouw leven opnieuw in te richten zodat jij de controle over jouw leven terug kan pakken. Burn-Out, Light Up!

Volg Sanne Pulles

Volg sanne op Instagram @SannePullesNL, luister naar de Burn-Out, Light Up! Podcast of neem een kijkje op haar website

Deel jouw verhaal

Netwark zet graag ondernemers in de spotlight. We delen ondernemersverhalen ter inspiratie en motivatie, maar ook om ondernemende vrouwen in oost-Nederland meer zichtbaar te maken.